davym16

Davy M.

Netherlands The (Currently living in UAE)

Contributor Level

Total Points
180

1 Review by Davy

8/10/21
Verified purchase

Pas heel goed op voordat je Vcreations een opdracht geeft.

Ik heb in mijn tijd als ondernemer nog nooit zoeen stel misleidende meegemaakt.

Zij willen blijkbaar niet dat de werkwijze waarop zij opereren publiekelijk wordt gemaakt gezien ze overal proberen mijn review offline te halen. Als je ongenoegen uit nemen zij ook stiekem je gesprek op en dreigen ze dit vervolgens in een procedure onder te brengen. Zie screenshots.

Ik heb juli vorig jaar opdracht gegeven om een website te bouwen en zij geven aan dat het "normaal" is om een paar weken niks te horen. Vervolgens kom ik erachter dat in september 2020 pas een start gemaakt is met de website. (Projectomgeving ingericht, bewijs van betaling ontvangen).

Uiteindelijk met een ingebrekestelling heeft Vcreations de website snel online gegooid. Met het testen in juni 2021 (Ja een jaar later) kom ik erachter dat er totaal geen energie aan besteed is en het snel in elkaar is gezet.

Ik heb op gegeven moment voorgesteld om zelf aan de website te gaan sleutelen omdat discussiepunten weken tot maanden open blijven staan en er niks uitgevoerd wordt. Ook dit wordt geweigerd.

Blijkbaar komt dat door het zogenaamde gesloten CMS.
Voor de mensen die niet weten wat dit precies betekent: Een content management systeem kan gesloten of open zijn. In het geval van een gesloten CMS betekent het dat in de meeste gevallen alleen de website bouwer zelf aan de website kan bouwen. Je bent dus afhankelijk van het bedrijf die de website in elkaar heeft gezet.

Ook worden er hoge bedragen geregend voor een tweede kopie van de website a €1170,-
Op gegeven moment is mijn geduld op.
Er is simpelweg troep opgeleverd en er wordt slecht gereageerd door Vcreations.
Ik stel voor dat nieuwe opdrachtgevers de onderstaande punten goed lezen voordat zij besluiten hier een website te laten bouwen.

1: Je geeft duizenden euro`s uit maar bent zelf geen eigenaar van de website. (Algemene voorwaarden).

2: Je bent met elke (grote en kleine) wijziging afhankelijk van Vcreations voor €90,- per uur. Toegang tot de Database en FTP server is "niet mogelijk". Vcreations maakt je op deze manier volledig afhankelijk en je kunt dagen, weken, soms maanden wachten tot je een reactie krijgt.

3: Een verzoek voor toegang tot de database en control panel wordt afgewezen. Je kunt dus niks zelf doen. Voor wijzigingen mag je dus eerst weken tot maanden wachten voor €90,- per uur en zelf kan je niks. (Zie het verhaal van een gesloten CMS)

4: Webhosting kun je alleen bij Vcreations zelf afnemen. Verhuizen naar een eigen server is niet mogelijk. (Wederom, Vcreations maakt je volledig afhankelijk)

5: Bij twijfel of een wijziging binnen de uren valt die je hebt betaald, zal Vcreations het gevecht met je aan gaan voor meer geld en vragen of je akkoord gaat met deze kosten. In mijn voorbeeld was er twijfel of een aanpassing binnen de offerte zat en brengt Vcreations gewoon kosten in rekening a €90,- per uur. Het gaat mij niet om het geld, maar om het leveren van een goede service.

6: Je hebt normaal gesproken bij Vcreations 15 dagen om bugs te melden na livegang anders worden kosten in rekening gebracht. Wat dacht je van een goed werkend product leveren? Meeste bugs heb je niet binnen die tijd gevonden. Je leest het goed: 15 dagen anders €90,- per uur.

7: Tijdens het instellen van de basis website ben ik afhankelijk van personeel omdat ik het zelf te druk heb en hier kwam ik er pas achter dat het vol bugs zit en het helemaal niet met zorg is opgeleverd.

8: een simpele kopie van de website (Engelstalig) rekent Vcreations €1170,- excl btw voor. Dit is normaal gesproken niet meer dan 2 uur werk. Als tegenargument geven zij dat het "in een andere taal moet". In werkelijkheid was de website half Nederlands/Half Engelstalig en kun je dit heel makkelijk in de backoffice aanpassen.

9: Het CMS is gesloten en je zal nooit eigenaar zijn van je eigen website of dit over kunnen verhuizen. Google even goed op "gesloten cms" en dan weet je meteen waarom je nooit hiervoor moet kiezen. Je kunt nooit je website meenemen en zie punt 2, 3, 4.

Tip for consumers:
Lees mijn review en kijk of dit daadwerkelijk is waar je naar op zoek bent. Als je een simpele website voor je bedrijf nodig hebt, is dit best een goede oplossing. (Als je het niet wil doorontwikkelen, verbeteren etc). Want ze laten je taken gewoon maanden open staan.

In alle andere gevallen raad ik aan om jezelf in te lezen in een gesloten CMS systeem.

Products used:
Ik kan de website niet gebruiken en het is waardeloos voor mij omdat Vcreations je op elk gebied volledig en bewust afhankelijk maakt.

Ook word je nooit eigenaar van je eigen website.

Service
Value
Quality
danielv666
Daniel v. – Vcreations.nl Rep

Beste Davy Marneef,

Bedankt voor je uitgebreide review. Ik vind het vervelend dat je niet tevreden bent en reageer daarom inhoudelijk.

Wij zijn eerder dan in september begonnen, zoals aangegeven. Wij hebben geen ontwerpen getoond, omdat wij de website op ons premium concept baseerden. Wij investeren veel tijd om opdrachten te inventariseren. Op basis daarvan maken we een offerte, met complete projectomschrijving. Zo ontlasten we opdrachtgevers tijdens de realisatie omdat alles voor aanvang in kaart gebracht is. Veel klanten vinden dat prettig. Jij was ook enthousiast over de eerste oplevering. Dit bewijst dat deze aanpak werkt.
We ontvingen de ingebrekestelling ook weken voor het geplande oplevermoment.

In de offerte is omschreven dat wij met gesloten systemen werken. Wanneer jij jouw eis over het zelf hosten van reviews123.nl en het zelf doorontwikkelen daarvan in de offertefase kenbaar had gemaakt dan hadden wij jou een open-source oplossing geadviseerd.

Het bedrag van 1170 euro waar jij naar refereert is niet alleen voor het maken van een kopie. De website moest namelijk ook meertalig gemaakt worden. Dit is een nette prijs voor de inrichting van een meertalige kopie.

Op meerdere momenten heb jij aangegeven tevreden te zijn. Wij begrijpen dat je te lang hebt moeten wachten op extra werk. Wij hebben daarom een voorstel tot verbetering gedaan en daar kon jij je in vinden. Vervolgens kom jij daar snel op terug met de mededeling dat je de samenwerking wenst te ontbinden. De volgende dag stuur jij een brief over de gewenste ontbinding van de overeenkomst waarin je eist dat wij alle in rekening gebrachte kosten crediteren en dat jij anders over gaat tot een gerechtelijke procedure waarbij je tevens negatieve reviews over ons bedrijf zal gaan publiceren. Je gebruikt daarmee een oneigenlijk middel om jouw eisen voor elkaar te krijgen.
Daarop hebben wij uit coulance gereageerd met het voorstel om 50% van de extra werkzaamheden te crediteren en daarbij geen negatieve reviews over elkaars bedrijven publiceren. Jij ging daarop in en schreef dat je het erbij zal laten wanneer wij ook de hosting zouden crediteren.

Vervolgens publiceer je een paar dagen later alsnog negatieve reviews, doe je een ander financieel voorstel en ben jij voornemens om die reviews te verwijderen wanneer wij jouw financiële voorstel accepteren. Dit is een vreemde werkwijze voor het maken van afspraken.

Davy hasn’t received any votes.

Davy hasn’t received any thanks yous.

Davy doesn’t have any fans yet.

Davy isn’t following anybody yet.

Empty.